Nu putem decât să fim de acord că educaţia unui copil este prioritară pentru fiecare părinte, iar una dintre modalităţile de a desăvârşi educaţia copiilor este prin SPORT.

CLUB SPORTIV 4SPORTS s-a înfiinţat în anul 2009 la iniţiativa maestrului emerit al sportului FOMETESCU CLAUDIU şi a fostului jucator profesionist SAFAR GINGU ZOLTAN, pentru a aduce un plus în dezvoltarea fizică, mentală şi educaţională a copiilor noştri, pentru a le gasi un mod frumos de a creste si de a socializa. Totodata, acest club isi doreste sa le impartaseasca copiilor dornici de performanta modalitatea de a ajunge la calitatile necesare unui baschetbalist profesionist.

In staff-ul clubului au fost cooptati fosti mari jucatori ai baschetului cum ar fi LIVIU CARAIANI, STOJADIN MARKOVIC SI EMRE CEKEMOGLU.

Sustinem si participam prin metodele folosite in cadrul clubului la proiectul EDUCATIA PRIN SPORT, proiect lansat de Federatia Romana de Baschet care urmareste readucerea baschetului si a sportului in general in prioritatile copiilor si tinerilor ca o alternativa net superioara sedentarismului si altor tentatii nocive din jurul lor in ziua de azi.

La șase ani de la înfiinţare, trecând prin nenumărate experienţe, am ajuns la concluzia că direcţia aleasă este cea bună, că este nevoie acerbă de implicare personală în relaţia cu copilul, pentru a-l orienta spre valorile şi obiectivele importante în viaţă.

În 2013 am reuşit să implicăm în proiectul nostru un antrenor de origine sârbă, care vine dintr-o şcoală cu tradiţie în baschetul internaţional - Milan Sokic - care susţine şi insistă pe pregătirea continuă şi de lungă durată a performanţelor, în sensul că rezultatele unei pregătiri minuţioase, cu multe repetări, cu insistare pe bazele baschetului, pe formarea şi corectarea fiecărui element, în aşa fel încât toate procedeele să fie lucrate corect, astfel încât atunci când copiii ating un nivel de performanţă profesionist să poată să se adapteze în orice club, în orice echipă, în orice schemă tactică şi orice altă situaţie imprevizibilă care ar putea să apară.

În dorinţa noastră de a pune bazele corecte formării acestui baschetbalist de performanţă am cooptat în staff-ul tehnic şi un preparator fizic, care pe lângă coordonarea individuală a fiecărui sportiv în parte are şi rolul de a le doza corect intensitatea fiecărui exerciţiu, ritmul, greutatea, în aşa fel încât în etapele de creştere şi de tranziţie ale sportivilor la diferite nivele de performanţă să evităm şi să eliminăm pe cât posibil accidentările care ar putea să apară pe fondul oboselii şi a lipsei pregătirii fizice. În acelaşi timp preparatorul fizic, în colaborare cu antrenorii, încearcă să aducă o influenţă benefică în stilul de viaţă al sportivului, de la nutriţie, până la comportament, viaţă şcolară şi extraşcolară şi socializare.

În încheiere promitem că vom povesti despre noi de fiecare dată când o să reuşim în parcursul nostru spre performanţă, să aducem elemente şi tactici noi şi inovative în pregătirea copiilor Dumneavoastră.

 

ZOLTAN SAFAR GÎNGU

Președinte CS 4Sports București